Előfizetői tartalom

Pedig januárban még minden olyan szép volt

Kifejezetten jól indult az év a világ tőkepiacain, a vezető részvényindexek raliztak, jó volt a hangulat a piacokon. Ez részben annak köszönhető, hogy a politikai és gazdasági döntéshozók megtették a megfelelő lépéseket a befektetők megnyugtatására, a jegybankok kitartottak eszközvásárlási programjaik, és az alacsony kamatok mellett, a politikusok pedig a fontos gazdasági kérdésekben időt nyertek maguknak (pl.: USA-ban fiscal cliff, adósságplafon) és ezzel a befektetőknek is, vagyis gondoskodtak arról, hogy a hangulat ne romoljon el érezhetően. A korrekció azonban már érett, a részben az európai periféria politikai problémái által kiváltott esés nem is akármilyen vehemenciával indult február elején a fontosabb részvénypiacokon.

Erős volt az évkezdet Kifejezetten erős volt az év eleje a tőkepiacokon, a vezető részvényindexek 2-7 százalékos emelkedést értek el. A legjobban a japán részvénypiac teljesített 7 százalékos emelkedésével, de a vezető amerikai benchmarkok is erősek voltak 5 százalék körüli pluszban zárták a hónapot. Az optimizmus elsősorban annak szólt, hogy sem az USA-ból, sem Európából...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés