Előfizetői tartalom

Elbukott az egyezségi javaslat az E-Starnál - Mi jöhet ezután?

Portfolio
Nem sikerült megállapodnia az E-Starnak a legutóbbi hitelezői találkozón, melyen a hitelezők a cég által kidolgozott reorganizációs terv és egyezségi javaslat ellen szavaztak. A fizetési moratórium meghosszabbításának javaslatát sem szavazták meg a hitelezők, így az E-Starnak egyre sürgetőbb az idő, hogy tető alá hozzon egy megállapodást. Meglátásunk szerint a hitelezői találkozó aligha oszlatta el a bizonytalanságokat a folytatást illetően: a következő eseményen szintén az lesz a kulcskérdés, hogy ki szerez szavazati többséget. Jelenleg is annak a szcenáriónak adunk legnagyobb valószínűséget, hogy a hitelezők diktálnak majd, ez pedig egy komoly, akár 50 millió darabos tőkeemelést is indokolttá tehet a megállapodás érdekében. Egy ilyen esetben azonban a részvények becsült fair értéke alig 100 forintra rúgna (alap szcenárió), ami jóval alacsonyabb a jelenlegi árfolyamnál.

A hitelezői tárgyalás legfontosabb fejleményei: Tegnap lezajlott a hitelezőkkel folytatott egyezségi tárgyalás az E-Starnál, melyen megállapodás nem született, a kérdés tehát továbbra is nyitott maradt, hogy a történet milyen irányban megy majd tovább. Az alábbiakban az esemény főbb mozzanatait mutatjuk be, ismertetve olyan információkat is, melyek általunk meg nem nevezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés