Előfizetői tartalom

Nyugdíjpénztárak: a strasbourgi döntés precedenst teremt

Portfolio
Egy mai rádióműsorban Magyar Gábor nemzetközi jogász úgy nyilatkozott, hogy a strasbourgi elutasító döntés a magánnyugdíjpénztári beadványt illetőn precedenst teremtett. Véleménye szerint nagyrészt megalapozott döntés született, nem sérült a tulajdonhoz való jog, mert a tagok önkéntes döntés alapján választhattak a két opció közül - írja a hvg.hu. A jogász szerint groteszk jelenség, de éppen azok jártak jól, akik maradtak a pénztárakban, mert egy friss elemzés szerint az ő megtakarításaik jobban fialtak, mintha a pénzüket az állami rendszerben tartották volna.

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága tegnap kelt határozatában elutasította azt a magyar panaszt, amely szerint a magánnyugdíjpénztári rendszert érintő új szabályozással az állam gyakorlatilag elkobozta a magántulajdont. A bíróság szerint a panaszos magántulajdonhoz fűződő joga nem sérült, mert a jövőben joggal tarthat igényt a teljes jogú állami nyugdíjra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés