Előfizetői tartalom

Nem csak az autó, az ára is jó - Toyota Yaris Hybrid

Hámor Iván
A Toyota kezdetben csak a kifejezetten hibrid autónak tervezett járműveit árulta kettős hajtással, aztán a Lexus, majd végül a saját márkaneve alatt is belevágta fejszéjét abba a fába, miszerint ugyanazt az autót - karosszériát - elkészíti benzines, dízel és bezin-elektromos hajtással is. Az Auris után a kisautó Yaris Hybrid lett az "áldozat", mely nem utolsósorban kedvező vételárának is köszönhetően gyorsan népszerű lett.

Még 2012 nyarán a biliárdasztalhoz hasonlító domborzati viszonyokkal rendelkező Hollandiában 5 liter alatti átlagfogyasztást sikerült elérni a Yaris hibrid verziójával, ezért különös várakozás előzte meg a hazai, hosszabb ideig tartó, így változatosabb körülményeket felvonultató tesztet. Miután a Toyota a hibrid technológiában látja a közeljövő megoldását a környezetbarátabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés