Előfizetői tartalom

Újabb elvi támogatás az e-mobilitásnak

Portfolio
A Nemzeti Megújuló Energia Platform (NMEP) támogatja az Európai Bizottság javaslatát az elektromos autók elterjedésének elősegítésére. A platform az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében emlékeztet arra, hogy az Európai Bizottság a múlt héten terjesztette elő a "Tiszta energiák a közlekedésben" című csomagot, amelynek része az alternatív üzemanyagok infrastruktúrájának kiépítését előmozdító irányelv-tervezet is.

Siim Kallas, az Európai Bizottság közlekedésért felelős alelnöke már korábban is hangsúlyozta: a tiszta üzemanyagok elterjedését akadályozza, hogy nincs elegendő töltőállomás és jármű. A tagállamok számára a csomaghoz tartozó irányelv-tervezet 2020-ra kötelező célokat tűz ki a töltőállomások minimális számáról, valamint EU-szinten szabványos csatlakozódugaszt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés