Előfizetői tartalom

Még többet költenek IT-re a bankok, mint 2012-ben

Portfolio
A bankok globális IT-költései 2013-ra 3,4 százalékkal nőhetnek 2012-höz képest, így összesen 179,2 milliárd dollárt költve el a területen egy friss kutatás szerint. Az egyes régiók növekedése azonban jelentősen eltér egymástól, a legjobban Ázsiában és Észak-Amerikában bővülhetnek az IT-költségvetések. Bár a trend pozitív irányú, a pénzintézetek az IT-büdzsék több mint kétharmadát még mindig fenntartásra költik el - írja a bankingtech.com.

Az előző évben kisebb mértékben nőtt a teljes bankszektor IT-re fordított költségvetési kerete 2011-hez képest, a trend azonban idén fordulni látszik a Celent friss kutatási eredményei szerint. A növekedés azonban eltérően alakulhat az egyes régiókat tekintve. Tavaly a Celent 3,1 százalékos növekedés prognosztizált a globális IT-költés idei növekedésére, azonban ezt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés