Előfizetői tartalom

E-Star: veszélyben a kötvényesek, nyerhetnek a részvényesek?

Portfolio
Közzétette az E-Star a közelgő egyezségi tárgyalásra vonatkozóan a hiteltörlesztésekre vonatkozó javaslatát, mely igen komoly veszteséget róna a kötvényesekre: a nettó jelenérték alapján a követelés névértékének mindössze 17%-át kapnák meg. Ebbe csak akkor tudja a kötvényeseket belekényszeríteni, ha a tárgyalásokon ő diktál, vagyis ha szavazati többséget szerez. Ennek a forgatókönyvnek az esélye az ESCO-kötvények eladása révén megnőtt, az E-Starnak ugyanis számításaink szerint nem kellene már sok szavazat a többség megszerzéséhez. Emiatt a kötvényeseknek igen fontos, hogy az összesítésnél minél kevesebb legyen az olyan követelés, mely nem lett beregisztrálva. A folytatás tehát kétesélyes: 1., ha a menedzsment kerül szavazati többségbe, nem lesz tőkeemelés, ekkor a részvények becsült fair értéke jóval a jelenlegi árfolyam felett lenne; 2., ellenkező esetben viszont akár 50 millió új részvény kibocsátására is sor kerülhet, ami alap szcenáriónkban a jelenleginél valamivel alacsonyabb, 100 forint körüli becsült részvényértéket ad.

A részvények becsült fair értékének számításánál a hitelek esetében módosításokat hajtottunk végre, mely így a lengyel hitel mellett a kötvényadósság 46%-át is tartalmazza. Ezek alapján a kalkulált részvényértékek is módosultak! 14:31 Az E-Startól időközben tájékoztatást kaptunk, hogy a vállalatközi hitelek állományának jelentős év/év alapú növekedését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés