Előfizetői tartalom

Könnyű dolguk van a hackereknek a bankokkal

Portfolio
A bankok több mint kétharmada szenvedett el legalább egy olyan hackertámadást az elmúlt egy évben, amely a kiszemelt bank szerverének túlterhelésére irányult a Ponemon Institute kutatása szerint. A bankok nem tudnak hatékonyan védekezni ezek ellen, mert elavult technológiát és kevés szakembert alkalmaznak - írja a Financial Times.

Az utóbbi években meglehetősen nagy népszerűségre tettek szert az úgynevezett DDoS támadások a "hacktivisták" és kiberbűnözők körében. A Ponemon friss kutatása szerint az informatikai biztonsági szakemberek az ilyen típusú támadások további terjedését várják, a 650 banki IT-szakértő 78 százaléka egyetértett abban, hogy a DDoS támadások hasonló számban fognak folytatódni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés