Előfizetői tartalom

Új lendületet kaphat a GMO-mentes fehérjenövények termesztése

Portfolio
Nemzetközi együttműködés kezdődik a Duna térségében a génmódosított (GMO) szója visszaszorításáért - mondta az MTI-nek Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára szombaton Berlinben. A Nemzetközi Zöld Hét mezőgazdasági szakkiállításon kötött megállapodás révén csökkenhet az importfüggőség, és új lendületet kaphat a GMO-mentes fehérjenövények termesztése - mondta az államtitkár.

Czerván György hozzátette, a Duna menti országokban fontos szerepe van a fehérjenövényeknek, de a vetésterületük nem elég nagy, ezért az állattenyésztésben például a takarmányozást szinte kizárólag külföldről behozott növényi fehérjével, mindenekelőtt szójával oldják meg. Az import pedig elsősorban Brazíliából és Argentínából érkezik, ahol génmódosított fajtákat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés