Előfizetői tartalom

Bukott az e-útdíj tender - Elszállt 75 milliárd forint

Portfolio
Szerződéskötés nélkül múlt el a hétfő éjféli határidő, ameddig az e-útdíj rendszer kivitelezéséről szóló szerződést alá kellett volna írnia a Getronics Magyarországnak. Az NFM-ben kedd estig dolgoztak izzadtságos munkával, hogy legalább látszatmegoldást találjanak, és rávegyék a nyertes Getronicsot, mégse álljon az üzlettől. Ez azt jelenti, hogy a közbeszerzést újra kell indítani, így a legalább 40 milliárdba kerülő rendszer, amitől csak ebben az évben 75 milliárdos költségvetési bevételt vártak, idén nem fog elindulni - írja az Index .

A helyzet súlyát jelzi, hogy bár az e-útdíj-tender lebonyolítása az ÁAK (állami autópályakezelő) feladata volt, az év elején minden, az üggyel kapcsolatos döntéshozatali, koordinációs és kommunikációs hatáskört elvontak tőlük, és az NFM-hez telepítettek át. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt-t múlt héten levélben tájékoztatta a Getronics norvég partnere, a Q-Free...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés