Előfizetői tartalom

Több ezer munkahely van veszélyben az agrárszektorban

Portfolio
Megközelítőleg 60.000 szezonálisan és 5000 teljes munkaidőben foglalkoztatott mezőgazdasági alkalmazott számára biztosít jövedelmet, és körülbelül 700 millió euróval járul hozzá Magyarország nemzeti jövedelméhez a vetőmag-termesztési ágazat. A Humboldt Élelmezési és Mezőgazdasági Fórum legfrissebb jelentése szerint egyes uniós szabályozások miatt évi 70-85 millió eurós kárt szenvedhet el a magyar mezőgazdaság. A Humboldt Fórum kutatói több uniós országra - köztük Magyarországra - kiterjedő felmérést készítettek arról, hogy milyen hatással lenne a nemzetgazdaságokra és az unió egészére egyes, ma széles körben használt technológiák korlátozása vagy felfüggesztése a vetőmagtermesztésben.

A Humboldt Élelmezési és Mezőgazdasági Fórum (HFFA) közzétette a neonikotinoid típusú rovarölő szerrel való vetőmagkezelés (csávázás) társadalmi-gazdasági és környezeti hozzájárulásáról szóló első átfogó jelentését, melyből kiderül, hogy a vetőmag-termesztési ágazat közel 700 millió euróval járul hozzá Magyarország nemzeti jövedelméhez. A vetőmagtermesztés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés