Előfizetői tartalom

Tovább zuhan vagy feltámad az Apple?

Portfolio
Kétségtelen, hogy az Apple éve volt a tavalyi - írja blogjában Aswath Damodaran. Nincs még egy olyan vállalat a világban, amelyik annyira dominálta volna a pénzügyi híreket és a kulturális fejlődést, mint ahogy azt az Apple tette 2012-ben. Nemcsak az Apple gyorsjelentéseit övezte tömeghisztéria, de a cég termékeinek bemutatása már-már nagyobb szenzációt jelentett, mint bármelyik Hollywood-i híresség. A neves pénzügyprofesszor most összegyűjtötte az Apple életének legfontosabb tavalyi eseményeit és a hogy milyen tényezők befolyásolják a kilátásait. Damodaran szerint a jelenlegi szinten olcsók az Apple részvényei és jöhetnek még olyan termékek, amelyek iparágakat forradalmasítanak.

2012 január: Mennyi készpénz az elég? Az év azzal kezdődött, hogy sokan bírálták az Apple-t, amiért hatalmas készpénzállományon ül és sorra hozták fel az érveket azzal kapcsolatban, hogy miért káros a befektetőknek a magas készpénzállomány. A készpénz rossz befektetés abból a szempontból, hogy alacsony hozamot eredményez. Damodaran elmélete szerint a nagy készpénzállománynak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés