Előfizetői tartalom

Mit lehet tenni a kártyacsalások ellen?

Portfolio
Évente 1,5 milliárd eurót emelnek el illegálisan a kártyabirtokosok számláiról, pedig az EMV chipes kártyák szélesebb körű elterjedésének köszönhetően egyre kisebb értékben követnek el bankkártya csalásokat. Az Európai Unióban a visszaéléseket elsősorban jól szervezett, nemzetközileg tevékenykedő bűnbandák követik el, mivel a kártyacsalásokkal viszonylag alacsony kockázat mellett magas profitokat lehet elérni - derül ki az Europol jelentéséből.

Az EU tagországainak kártyabirtokosaitól évente összesen 1,5 milliárd euróra rúgó összeget tulajdonítanak el elsősorban szervezett nemzetközi bűnbandák. Az EKB statisztikái szerint az Unióban kibocsátott kártyák száma közel 727 millióra volt tehető 2011-ben, az ezekkel bonyolított tranzakciók értéke pedig 3000 milliárd euró volt. A kiberbűnözők bevételeiket további...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés