Előfizetői tartalom

A pénztáraknál az áttörés még várat magára

Portfolio
A pénztári szektor különböző szegmensei közül 2012-ben az egészségpénztárak voltak kedvezőbb helyzetben. Az MKB Nyugdíjpénztár vezetője, Lehoczky László szerint az elmúlt években mindent elkövettek, hogy a működésüket racionalizálják, a felhalmozott tartalékoknak köszönhetően a fennmaradás biztosítva van. A bankcsoport mindig is stratégiai jelentőségűnek tartotta az önkéntes pénztári ágat, a kedvezmények ellenére viszont egyre kevesebb munkáltató adja és munkavállaló választja ezt az öngondoskodási formát. Pontosan ezért a legfőbb cél, hogy a 35-45 éves korosztályt sikerüljön meggyőzni, hogy többek között a nyugdíjra szükséges előtakarékoskodni. Ezt meghaladóan a pénztártagokban azt is tudatosítani kell, hogy ne éljék fel idejekorán a megtakarításukat.

Portfolio.hu: A magánnyugdíjpénztári rendszer bő egy év alatt nagyon erőteljesen összehúzódott a jogszabályi változások miatt. Mit gondol, mi lesz a szektor jövője? Lehoczky László: A magánnyugdíjpénztári rendszer valóban zsugorodik, mind a pénztárak, mind a pénztártagok száma jelentősen csökkent a 2010 végi helyzethez képest. Alapvetően két lehetőséget látok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés