Előfizetői tartalom

Minimális esés a fekete arany piacán

Portfolio
Kismértékű negatív elmozdulás után a fekete arany februári határidős árfolyama 90,8 dolláron állapodott meg hordónként, ami 0,1 százalékkal alacsonyabb a nyitó értéknél. A minimális elmozdulás nem tudta a heti emelkedést elvinni, ezen a héten 2,4 százalékkal kerültünk feljebb, ami főként a költségvetési szakadékot illető kockázatoknak volt köszönhető - írja a MarketWatch.

Az alapvetően negatív hangulatnak az sem segített, hogy ma tette közzé az EIA a december 21-ével végződött hét készletadatait, a nyersolaj készletek pedig mindössze 600 ezer hordóval csökkentek, miközben az elemzői várakozások 2 millió hordós visszaesésről szóltak. Szakértők szerint az adat nem túl fényes, jelenleg az olaj piacán a keresleti oldalt illetően komoly kockázatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés