Előfizetői tartalom

20 év börtön várhat a bennfentes elemzőre

Portfolio
Bennfentes kereskedelemmel vádolnak egy ausztrál elemzőt az amerikai hatóságok azzal kapcsolatban, amikor az IBM felvásárolta az SPSS nevű céget. A vádak szerint a tranzakció kapcsán 1,2 millió dollárnyi "illegális" nyereség keletkezett a vádlottnál és a vele kapcsolatban álló személyeknél. Az elemzőt néhány napja letartóztatták Hongkongban és akár 20 évre is ítélhetik - írja a Bloomberg.

1,2 millió dolláros illegális nyereséget hozó bennfentes kereskedelemmel vádol egy ausztrál elemzőt az amerikai pénzügyi felügyelet. A vád összeesküvés és értékpapírokkal elkövetett csalás azzal kapcsolatban, amikor az IBM felvásárolta az SPSS nevű céget. Manhattan szövetségi ügyészei és az amerikai pénzügyi felügyelet (SEC) nem nevezték meg az intézményt, ahol Martin...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés