FONTOS Súlyos üzenetet kaptak a bankok, újra számolgathatnak a különadó miatt
 
Előfizetői tartalom

Szenved a BlackBerry gyártója

Portfolio
Az elemzői várakozásokat meghaladó eredményekről számolt be a Research in Motion tegnap, az amerikai tőzsdék zárását követően, aminek hatására először emelkedésbe kezdtek a részvények. A befektetők azonban aggódnak a profit marginok miatt a legújabb operációs rendszer piacra dobását megelőzően, ennek eredményeként 9%-os eséssel búcsúztatta végül a zárás utáni kereskedést a Research in Motion árfolyama. A gyorsjelentés főbb pontjai: - A Research in Motion bevételei megfeleződtek az elmúlt egy évben. - A nettó eredmény szintjén minimális, 9 millió dolláros nyereséget ért el a társaság, az egyszeri tételek hatásait kiszűrve viszont veszteséges volt a vállalat. - A folyó negyedévre a menedzsment veszteséget prognosztizál a működési eredmény szintjén. - A BlackBerry 10 piacra dobását megelőzően a vásárlók kivárnak, ami továbbra is nyomást gyakorol a profitabilitásra.

Feleződtek a bevételek Nagyot zuhant a Research in Motion bevétele a lezárt negyedévben, ahogy a cég okostelefonja, a BlackBerry folyamatosan piaci részesedést veszít és hanyatlanak az értékesítések. Az egy évvel ezelőtti 5,17 milliárd dollárról 2,73 milliárd dollárra csökkent a november végén zárult negyedévben a cég bevétele, nettó eredménye pedig 265 millió dollárról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés