Előfizetői tartalom

Felvásárolhatják a New York-i tőzsdét

Portfolio
A New York Stock Exchange felvásárlásával folytatódhat a konszolidációs hullám a tőzsdéket üzemeltetők között, a The Wall Street Journal értesülései szerint ugyanis a céget az Intercontinental Exchange venné meg 8 milliárd dollárért, amit akár már ma bejelenthetnek. Ezzel a New York-i tőzsde, ami az amerikai kapitalizmus szimbóluma, feladja a több mint két évszázada fenntartott függetlenségét.

Tárgyalásokat folytat az Intercontinental Exchange (ICE) a NYSE Euronext felvásárlásáról, amit akár már ma bejelenthet a két társaság. Tegnap este részvényenként 33 dolláros felvásárlási árról tárgyalt a két cég menedzsmentje, ami a tegnapi záróárfolyamhoz képest 37%-os prémiumot jelent. A tranzakció értéke elérheti a 8 milliárd dollárt. A híresztelésekre tegnap...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés