Előfizetői tartalom

Akár a mostani töredékére is eshet az E-Star árfolyama

Portfolio
Miután számításaink szerint az E-Starnak nem sikerült megszereznie a szavazati többséget a hitelezőkkel szemben, a társaságnak a csődegyezségi tárgyaláson meglehetősen kiszolgáltatott helyzete lesz, lényegében minden fontos döntést a hitelezők fognak eldönteni. Az alábbiakban azt vizsgáltuk meg, hogy a történet fontosabb szereplőinek mi lehet a fő motivációja, mi lehet a legvalószínűbb kimenetel a tárgyalások során. Meglátásunk szerint valamennyi fontos szereplő abban lehet érdekelt, hogy a cég tovább működjön, azonban a kritikus pont a történetben - ha a Raiffeisen nem torpedózza meg az egyezséget - a kötvényesekkel való megállapodás lehet, akik egyértelmű jelzést adtak, hogy minél inkább szeretnék kiszorítani a meglévő tulajdonosokat a cégből, ha sor kerül egy kötvény-részvény konverzióra. A kötvényesek egy 50 millió darabos részvénykibocsátást is indokoltnak tartanak, egy ilyen forgatókönyv során azonban az E-Star részvények a jelenlegi árfolyam töredékére eshetnek.

Az E-Star történetében a soron következő fontos esemény a hitelezőkkel történő első hivatalos egyeztetési tárgyalás lesz, melyen a vállalatnak egy olyan reorganizációs tervet kell prezentálni, melyet a fedezett és nem fedezett kategóriában is a hitelezők többsége támogat. Ha ezt nem sikerül elérni, egyenes az út a felszámolás irányába. Ahogy korábbi cikkünkben is utaltunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés