Előfizetői tartalom

Veszteséges üzlet volt a GM megmentése

Portfolio
Közel 6 milliárd dollárt költ még idén a General Motors arra, hogy visszavásároljon az államtól részvényeket, a tegnapi záróárfolyamnál 2 dollárral magasabb áron - közölte az autógyártó. Az amerikai pénzügyminisztérium az elkövetkezendő 12-15 hónapban teljesen kiszállna a cégből, januárban újabb részvények eladását tervezi, amennyiben a piaci környezet megfelelő - áll a cég közleményében.

Hamarosan teljes mértékben kiszállhat az amerikai állam a General Motorsból, amit 2009-ben irányított csődvédelem keresetein belül mentett meg közel 50 milliárd dollárból. Még idén 200 millió darab GM-részvényt vesz vissza az autógyártó az államtól részvényenként 27,5 dolláros árfolyamon, vagyis összesen 5,5 milliárd dollárt költ el erre a célra. Januárban további...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés