Előfizetői tartalom

Fellélegezhetnek a szoftvergyártók? - Jót jelentett az Oracle

Portfolio
Emelkedéssel indíthatja a mai kereskedést az Oracle árfolyama azt követően, hogy a társaság tegnap zárás után közzétette negyedéves számait. A nyitás előtti kereskedésben 2%-os pluszban tartózkodnak a részvények. A vállalat a szoftver üzletág növekedésének köszönhetően felülteljesítette az elemzői várakozásokat. A gyorsjelentés főbb pontjai: - A bevételek 4%-os növekedése mellett 18%-kal ugrott meg az Oracle nettó profitja a lezárt negyedévben év/év alapon. - A növekedést a szoftver divízió biztosította, amely 10% feletti bevételnövekedésről számolhatott be. - A jövőbeli növekedés indikátorának tekintett új szoftverértékesítések 18%-kal emelkedtek. - A hardver üzletág bevételei hetedik negyedéve sorozatban csökkennek, viszont a cégvezető szerint a folyó negyedévben már eljöhet a fordulat. - A december elején kezdődött negyedévre mind a bevételek, mind az EPS szintjén növekedéssel számol a vezetőség.

Kétszámjegyű profitnövekedés A bevételek minimális növekedése mellett közel 18%-kal ugrott meg az Oracle nettó eredménye a november végén zárult negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva - derül ki a társaság gyorsjelentéséből. A társaság nettó profitja 2,58 milliárd dollárra rúgott, ami részvényenként 0,53 dollárnak felel meg. Az egyszeri tételek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés