Előfizetői tartalom

A bankok negyede tapasztal informatikai visszaéléseket

Portfolio
A pénzintézeteknél a legfontosabb fenyegetéseket az informatikai rendszereket érintő csalások, a saját dolgozók hibái és mulasztásai, valamint a belső, üzleti adatokkal kapcsolatos visszaélések jelentik. A Deloitte friss kutatásának eredményei szerint a bankok negyede és a biztosítók 40 százaléka tapasztalt visszaélést az elmúlt egy évben .

A Deloitte a pénzintézeti szektorra vonatkozó globális információbiztonsági felmérésében a világ pénzintézeteinek képviselői közül több mint 250-en vettek részt válaszadóként 39 országból, köztük hazai pénzintézetek vezetői is. A felmérés célja az volt, hogy segítse a szektor szereplőit a vállalatukra és az iparágra jellemző IT-biztonsági gyakorlat megismerésében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés