Előfizetői tartalom

Sírba viszik a mobilcégeket a frekvencia-vásárlások

Portfolio
Az európai mobilszolgáltatók a lakossági és a vállalati kereslet visszaesésével szembesülnek, a működési és a szabályozói környezet is szigorodik, ráadásul az adatforgalom drámai emelkedése miatt újabb hálózatok építésére és az ahhoz kapcsolódó frekvenciák vásárlására kell euró milliárdokat költeniük. A holland példa alapján a brutális fejlesztési kiadásokat a részvényesek is megérzik a bőrükön, a mobilszolgáltatók ugyanis például az osztalékok visszavágásával reagálnak az elszálló kiadásokra.

Kellenek az új frekvenciák Frekvencia-árverést tartottak Hollandiában, ahol a mobilszolgáltatók a negyedik generációs, LTE hálózatuk kiépítéséhez szükséges sávokat szerezhették meg. A holland frekvencia-aukció október 31-én indult, a múlt hét péntekig tartott, és négy győztest hirdettek. Frekvenciát szerzett a holland KPN, a brit Vodafone, a német T-Mobile és a svéd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés