Előfizetői tartalom

Nem kell aggódni az öregedés miatt

Portfolio
Kétségtelen, hogy a társadalom öregedése korunk egyik legfontosabb kihívása, vannak azonban olyan szakértők, akik optimistán állnak a kihívások elé. A Kent Egyetem professzora, Frank Ferudi egy nyugdíjkonferencián arról beszélt, hogy az emberiség már nagyobb problémákra is megtalálta a választ korábban. Ráadásul az emberek életszínvonala az utóbbi 100 évben jelentősen nőtt, annak ellenére, hogy drasztikusan csökkent a nyugdíjas korúakra jutó munkaképes korúak száma. A professzor szerint az öregedést el kell fogadni, ezzel együtt azt is, hogy az embereknek tovább kell dolgozniuk, és nem lehet a társadalom előítéletes az idősebb tagjaival szemben - írja a Professional Pensions.

Sok szakértő hangsúlyozza, hogy a második világháború utáni két évtizedben született generáció öregedése komoly problémákat fog okozni a gazdaságokban, mint mondják, ki fogják sajátítani az erőforrásokat, amivel rombolják a következő generációk esélyeit. A Kent Egyetem professzora, Frank Ferudi szerint viszont nincs semmi félnivalónk az öregedéstől. Mint egy angliai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés