Előfizetői tartalom

Saját szakállára játszott az Apple-lel a bróker

Portfolio
Október 25-én zárás után tette közzé gyorsjelentést az Apple, a Rochdale Securities egyik ügyfele pedig 1 millió dollár értékben 1625 darab Apple részvényre megbízást adva a vártnál jobb gyorsjelentésre szeretett volna spekulálni. Neki sem jött be az ötlet, de még nagyobbat bukhat David Miller bróker, aki az ügyfele pénzével az eredeti megbízásnál 1000-szer nagyobb vételi pozíciót vett fel - írja a cnn.com.

A szövetségi hatóságokhoz benyújtott panasz szerint Miller a jó Apple jelentésre spekulálva, úgy téve mintha elütötte volna a tizedesvesszőt 1625 részvény helyett 1 625 000 darabot vásárolt 620 dolláros árfolyamon a Nasdaqon október 25-én a nyitásban. A brókernek szegezett kérdésre, miszerint valóban ekkora kockázatot szeretne-e vállalni a kedves ügyfél, Miller igenlően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés