Előfizetői tartalom

Kinek a kezében vannak a részvénypiacok?

Portfolio
Az év vége felé közeledve egyre több elemző illetve vállalat értékeli a gazdaság és a piac jelenlegi helyzetét valamint kilátásait. Sok szakértő úgy véli, hogy az előttünk álló években eladói nyomás nehezedhet a piacokra, melyet részben azzal indokolnak, hogy a baby-boom generáció nyugdíjazása lassan elkezdődik, ami pedig az egyes alapok által kezelt eszközök értékesítését vonhatja maga után. A Goldman egyik elemzője azonban nem látja ennyire sötéten a jövőt, és úgy véli, hogy az alapok pozíció csökkentése nem lesz annyira heves és számottevő.

Érdekes képet láthatunk, ha vetünk egy pillantást a lenti ábrára, mely az amerikai részvények elmúlt közel 60 évének tulajdonosi megoszlását szemlélteti. Mint látható a nyílt végű befektetési alapok az amerikai vállalatok részvényeiben levő kitettségüket folyamatosan növelték az 1980-as évek közepétől, is immár azoknak mintegy 20 százalékos hányadát birtokolják....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés