Előfizetői tartalom

Fazekas: Húszan dolgoznak a minisztériumban az új földtörvényen

Portfolio
Az új földtörvény meghatározza, hogy ki vásárolhat és művelhet földet Magyarországon, a helyben lakó gazdáknak előnyt biztosít, a külföldieket és a spekulánsokat pedig kizárja a termőföld megszerzésére jogosultak köréből - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kedden Pásztón sajtótájékoztatón, írja az MTI.

Egy személy birtokában továbbra is legfeljebb 300 hektár termőföld lehet, a földhasználók pedig 1200 hektárt művelhetnek majd az új földtörvény hatályba lépése után - húzta alá. A miniszter ismertette azt is, hogy a közeljövőben földbizottságok alakulnak a települések többségén, ezeknek csak természetes személyek lehetnek a tagjai. Fazekas Sándor az MTI zsebszerződésekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés