Előfizetői tartalom

Kiderült, jövőre szinte mindenhol drágul a parkolás

Hámor Iván
A Fővárosi Közgyűlés határozatának értelmében 2013-tól emelkedni fog a BKV vonaljegy ára, és ezzel egyidőben a fővárosi közterületi parkolási tarifák is. Zónától függően 10% körüli drágulásra számíthatnak az autósok, ahogy erről a Portfolio.hu korábbi cikkében már beszámolt. Parkolni azonban nem csak az utcán lehet, hanem számos más helyen is, ahol különböző mértékű többletszolgáltatások is járnak a megfizetett parkolási díjért.

A parkolási díjakat 2010-től a BKV vonaljegyek áraihoz igazították, azaz a buszjegyek árváltozásával arányosan emelkednének a parkolási díjak is. A BKV vonaljegy ára folyamatosan emelkedett 1999 és 2010 között, még reál értelemben is, hiszen az árnövekedés jócskán meghaladta az infláció szintjét: reál értelemben egy évtized alatt mintegy megduplázódott a tömegközlekedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés