Előfizetői tartalom

Gondot okoz az IT-szektornak a szakemberek elvándorlása

Portfolio
Az ad-hoc kormányzati döntési folyamatok is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az egyébként is jelentős szakemberhiánnyal küzdő szakma egy része elhagyja az országot − véli az IVSZ elnöke. Pedig a szakember szerint az informatikai és távközlési szektor főszerepet játszhatna a szakképzett munkaerő itthon tartásában - írja a Napi Gazdaság.

Mintegy ötmilliárd forint veszteséget könyvelhettek el a hazai kis- és közepes informatikai vállalkozások a játékgépekkel kapcsolatos, egymással ellentétes parlamenti döntések miatt − közölte Laufer Tamás, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnöke. Emlékeztetett arra, hogy a törvényhozás szűk egy éve informatikai fejlesztésekre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés