Előfizetői tartalom

Pénzt kérnek az IT-cégek a Nagy Testvér bekötéséhez

Portfolio
A parlament tegnap elfogadta a jövő évi adózás rendjéről szóló törvényt, amelyben Matolcsy György javaslatára a kormány a működő pénztárgépek és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal között online kapcsolat kialakítását írja elő. A kezdeményezést az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) is támogatja, azonban a kormánytól a megvalósításban való segítséget várja el.

Az online kapcsolat kialakítására vonatkozó előírás azt jelenti, hogy az országban működő mintegy 400 000 pénztárgépet kell rendszerbe kötni, szoftvereiket modernizálni, illetve az elavult gépeket lecserélni. Ez elősegítheti a gazdaság kifehérítését és átláthatóságot teremt, azonban a fejlesztés a vállalkozások számára költségeket jelent. Ezért az IVSZ azt javasolja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés