Előfizetői tartalom

Szorongatják a tőzsdéket az alternatív platformok

Portfolio
Európa és az Egyesült Államok nemzeti részvénytőzsdéi elveszítik vezető státuszukat, ezért innovációkat kell végrehajtaniuk a túlélés érdekében. Alapvető gondolkodásmód-váltásra van szükségük, a pénzügyi válság ugyanis felélesztette a versenyt a szereplők között, az egységes piaci ár kialakítása lesz a kulcskérdés - írja a bankingtech.com.

A hagyományos tőzsdék óriási piaci részesedéscsökkenést szenvedtek el az elmúlt években az alternatív kereskedési platformok megjelenése miatt Európában és az Egyesült Államokban egyaránt. A Londoni Értékpapírtőzsde például jelenleg 61,5%-át birtokolja a brit piacnak, a fő rivális alternatív tőzsde, a BATS Chi-X Europe 30%-os részesedéssel bír. Eközben a részvénykereskedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés