Előfizetői tartalom

Minden logikát nélkülözött tegnap a Facebook

Portfolio
Minden logikának ellentmondóan valóságos szárnyalásba kezdett a Facebook árfolyama tegnap, a részvények több mint 12%-os pluszban fejezték be a kereskedést. Az emelkedés azért volt meglepő, mivel tegnap több mint 800 millió darab részvény szabadult fel a bennfentesek eladására vonatkozó tilalom alól, ami azt jelenti, hogy akár közel meg is duplázódhat a részvényszám. A befektetők pedig attól féltek, hogy a bennfentesek elárasztják részvényeikkel a piacokat.

Meglepően reagált tegnap a Facebook árfolyama arra, hogy újabb hatalmas adag részvény szabadult fel a bennfentesek eladására vonatkozó tilalom alól, ami az elsődleges részvénykibocsátást követően lépett életbe. Tegnaptól közel 800 millió darab részvényre vonatkozó korlátozás szűnt meg, ami azt jelenti, hogy akár közel meg is duplázódhatna a piacon lévő részvények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés