Előfizetői tartalom

Óvatosan a költekezéssel! - Mobilon üzenhetnek a bankok

Portfolio
Alkalmazásfejlesztő cégek olyan megoldásokon dolgoznak, amelyek interaktív módon, figyelmeztető üzenetekkel gyakorolnak nyomást a felhasználókra a felelőtlen költekezés megelőzése érdekében, vagy például bemutatják, hogy egy vásárlás milyen hatást gyakorol a felhasználó teljes pénzügyi helyzetére. A cél a banki ügyfelek magtakarítási hajlandóságának támogatása - írja az americanbanker.com.

Egy amerikai induló vállalkozás, az ImpulseSave olyan szoftver fejlesztésén dolgozik, amely lehetővé teszi, hogy például egy ruhaboltba lépéskor a felhasználó telefonja hirtelen rezegni kezdjen, és amikor megnézi, hogy ez miért lehet, egy hangüzenet szólal meg: "Szívecském, tedd csak el a kártyádat, és lépj távol a kasszától". Az alkalmazás a vásárlók shoppingolás közbeni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés