Előfizetői tartalom

A forint segítségével ugrott a Danubius eredménye

Portfolio
A tegnap piaczárást követően publikált negyedéves gyorsjelentésében a Danubius emelkedő eredményről számolt be a fontosabb sorokon. A vállalat operációjára a forint euróval szembeni kedvező irányú mozgása jótékony hatással volt, de az iparági folyamatokban is érződik már a javulás. A részvényárfolyamra azonban a kedvező számok csak korlátozottan lehetnek támogató hatással, mely azzal magyarázható, hogy a befektetők szemében a 80 százalék körüli részesedéssel bíró nagytulajdonos jelentős kockázati tényezőt jelent, hiszen fennáll annak a lehetősége a Fotex korábbi példájából kiindulva, hogy átvezeti egy másik tőzsdére a társaságot.

A gyorsjelentés főbb pontjai: -a Danubius mindegyik régióban növelni tudta bevételeit a harmadik negyedévben 2011 hasonló időszakához képest -az adózás előtti eredmény több mint háromszorosára ugrott, mely a pénzügyi sor kimagasló teljesítményével magyarázható -az eladósodottsági mutatók évek óta nem látott szintekre estek -a nagytulajdonos 80 százalék közeli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés