Előfizetői tartalom

Földbe döngölték ismét a Groupont

Portfolio
A már eddig is sokat büntetett Groupon részvényeire újabb csapást mért tegnap a társaság negyedéves gyorsjelentése, aminek hatására a zárás utáni kereskedésben több mint 16%-ot zuhant az árfolyam. A menedzsment a saját várakozásait sem tudta teljesíteni a negyedévben, amit elsősorban az európai tevékenységeinek gyengélkedésével indokolt. A gyorsjelentés főbb pontjai: -Az észak-amerikai bevételek közel duplázódtak a harmadik negyedévben, viszont az európai üzletág gyengélkedett. - A menedzsment indoklása szerint Európában a piaci részesedés szerzésére koncentrál jelenleg, ami komoly beruházásokat követel. - A Groupon a saját várakozásaihoz képest is csalódást okozott a harmadik negyedévben. - A cég veszteséges volt a július-szeptemberi időszakban, ami alulmúlta az elemzői konszenzust.

A saját várakozásait sem tudta teljesíteni a Groupon Több mint 80%-os bevételnövevekedésről számolhatott be a közösségi vásárlási cég, a Groupon hazai piacán, Észak-Amerikában a harmadik negyedévre az előző év azonos időszakához viszonyítva - derül ki a társaság tegnap este közzétett gyorsjelentéséből. Viszont a nemzetközi bevételek mindössze 3%-kal növekedtek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés