Előfizetői tartalom

Kerülik a részvényeket a befektetők

Portfolio
A fiscal cliffel kapcsolatban felerősödő aggodalmak valamint a küszöbön álló amerikai elnökválasztási vitát megelőző óvatosság miatt elromlott a hangulat az amerikai piacokon, és a vezető indexek 1 százalék közeli veszteségeket könyvelhettek el pénteken. Az ázsiai társaik is lefele vették az irányt a hét első napján, melyben a dél-koreai autógyártók felől érkező kedvezőtlen hírek is szerepet játszottak. Az európai befektetők szintén óvatosak, így a határidős benchmarkok mérsékelt elmozdulást produkálnak.

Itthon zárva voltunk, de Amerikában zajlottak az események Bár a magyar befektetők pihentek a hosszú hétvégén az amerikai társaikról mindez nem mondható el. A hét egyik legnagyobb figyelemmel követett adata szerint az amerikai foglalkoztatottság a vártnál nagyobb mértékben bővült, míg a munkanélküliség 7,8 százalékról 7,9 százalékra emelkedett. A statisztikák Obamát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés