Előfizetői tartalom

Nincs könnyű dolga a banki IT-vezetőknek

Portfolio
Az IT-vezetők szerepe felértékelődött a pénzügyi szektorban, az intézmények igyekeznek bepótolni az elmaradt fejlesztéseket - írja a bankingtech.com. A technológiai innováció luxus a bankoknak, mert állandó küzdelem folyik köztük és a szabályozók között, hogy megfeleljenek számos követelménynek és a korábbi elavult rendszereknek - mondta Cathy Bessant, a Bank of America Meryll Lynch globális technológiai vezetője.

Az IT-vezetők (CIO-k) szerepe borzasztóan fontos, az üzleti folyamatokat nagyon mélyen kell ismerniük és kifinomult üzleti érzékkel kell rendelkezniük. A szervezeteknek irányítottan kell adoptálnia az újításokat, nem epizodikusan vagy eseti jelleggel, hanem egy innovációs szervezeti kultúra kialakításán keresztül. A legjobb megoldás általában az "alulról" felfelé irányuló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés