Előfizetői tartalom

Okostelefonok: hová tűnt a Nokia?

Portfolio
Súlyos lemaradásba került a Nokia az okostelefonok piacán, a harmadik negyedévben már be sem tudott kerülni az öt legnagyobb gyártó közé. Miközben a finn mobilgyártó a Symbianos készüléket tudatosan leépítette, addig a Windows operációs rendszerrel működő Lumia-sorozat nem lett egyelőre olyan népszerű, hogy ellentétezni tudná a többi okostelefon értékesítéseinek zuhanását.

Szenved a Nokia, nagyot szakított a Samsung Mindössze 6,3 millió darab okostelefont adott el a Nokia a harmadik negyedévben, ami több mint 60%-os zuhanást jelent év/év alapon és nem volt elegendő ahhoz sem, hogy a világ öt legnagyobb okostelefon-gyártója közé bekerüljön - derül ki az IDC harmadik negyedéves statisztikáiból. Az okostelefonok globális piacán a legnagyobb szereplő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés