Előfizetői tartalom

Öt éve nem tett ilyet az Amazon: veszteséges lett a negyedév

Portfolio
Nettó profit és bevétel soron egyaránt a várakozásoknál gyengébb harmadik negyedéves gyorsjelentést tett közzé az Amazon, így a részvény árfolyama 1%-kal került lejjebb tegnap az amerikai zárást követő kereskedésben. Az utóbbi több mint öt évben most először fordult elő, hogy veszteséget könyvelt el az internetes kiskereskedelemmel foglalkozó vállalat, mely a megfogalmazott várakozásokkal is csalódást keltett. A gyorsjelentés főbb pontjai: - Stagnáltak a harmadik negyedévben az Amazon.com bevételei, azonban míg egy évvel ezelőtt 63 millió dolláros nyeresége volt a cégnek, addig a lezárt negyedévet 274 millió dolláros veszteséggel zárta. - A veszteséges működésben szerepe lehetett az erősödő versenynek, valamint annak, hogy táblagépét, a Kindle Fire-t feltehetően veszteségesen adja el a cég. - A folyó negyedévben 490 millió eurós veszteség és 310 millió eurós nyereség közé eshet a társaság működési eredménye a menedzsment szerint.

Jóval nagyobb veszteség... A várakozásoknál bevételi és EPS soron is gyengébb harmadik negyedéves gyorsjelentést tett közzé tegnap az Amazon, ráadásul az egyszeri tételektől tisztítva is veszteség képződött, amire legutóbb 2003 harmadik negyedévében került sor.A vállalat bevételei a bázishoz képest 27%-kal emelkedtek, ráadásul a kedvezőtlen devizahatásoktól tisztítva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés