Előfizetői tartalom

Az SAP nem érzi a lassulást

Portfolio
Úgy tűnik, a globális gazdasági lassulás nem érdekli a német szoftveróriást, az SAP-t. A társaság ma közzétett gyorsjelentésében kétszámjegyű bevételnövekedésről számolt be a harmadik negyedévre és a menedzsment megemelte az idei évre vonatkozó várakozásait. Az SAP részvényei 4% feletti emelkedéssel indították a napot. A gyorsjelentés főbb pontjai: - A harmadik negyedévben sem állt meg a növekedés az SAP-nál, a bevételek 16%-kal, a működési eredmény pedig 10%-kal növekedett, ha az egyszeri tételek hatásaival nem számolunk. - A társaság 836 millió eurós nyereséggel zárta az időszakot az adózás utáni eredmény szintjén. Az elsősorban az euró-dollár hedge ügyleteken elért veszteségek miatt az IFRS szerinti nyereség viszont csak 618 millió eurót tett ki. - A menedzsment megemelte a szoftver-és a kapcsolódó szolgáltatások bevételeire vonatkozó várakozásait.

Folytatódik a növekedés A várakozásokat felülmúló számokat közölt a harmadik negyedévre a vállalati szoftverpiac nagy szereplője, az SAP ma reggel közzétett gyorsjelentésében. Az egyszeri tételek és a devizaárfolyam-változások hatásait kiszűrve a bevételek 10%-kal emelkedtek a július-szeptemberi időszakban, a működési eredmény tekintetében pedig 4%-os növekedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés