Előfizetői tartalom

A különadók miatt zuhant a Telenor eredménye

Portfolio
A Telenor Magyarország a fontosabb eredménysorokon csökkenő bevételről számolt be ma közzétett gyorsjelentésében. Az operatív és nettó profit visszaesésében nagy szerepet játszottak a különadók, a 2012 júliusában bevezetett telefonadó rányomta bélyegét a társaság EBITDA-jára, amely 20 százalékkal maradt el 2011 hasonló időszakának értékétől. A Telenor 2,5 milliárd forint telefonadót és 2,4 milliárd forint ágazati különadót (válságadó) fizetett 2012 harmadik negyedévében, ami a normál társasági adón túlmenően közel 5 milliárd forint pluszbefizetést jelent a költségvetésbe, ez az adott negyedévi árbevétel 12 százalékának felel meg, áll a társaság közleményében.

Romló eredmények szinte minden soron Az árbevétel 1,2 milliárd forinttal csökkent 2012 harmadik negyedévében az előző év hasonló időszakával összehasonlítva. Az eltérést elsősorban a hívásvégződtetési díjak januári csökkentéséből eredő alacsonyabb összekapcsolási árbevétel okozta. Az EBITDA egyszeri tételek nélküli nominális értéke 3,5 milliárd forinttal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés