Előfizetői tartalom

Nyakunkon a 10 százalékos élelmiszerár-emelkedés

Portfolio
A következő félévben élelmiszer árrobbanásra nem, inkább egy kisebb mértékű, akár több lépcsőben megvalósuló, 10 százalék körüli élelmiszerár-emelkedésre számít az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI), írja az MTI. Ez a bejelentés némileg megnyugvást hozhat az amúgy feszült agrárpiaci viszonyok között, hiszen többen is drasztikus áremeléséket jósoltak.

Az intézet legfrissebb felmérése szerint az alapvető élelmiszerek ára termékenként eltérő mértékben, de összességében mintegy 10 százalék körüli ütemben emelkedhet. Október és a jövő év márciusa között a fehér kenyér fogyasztói áremelkedése a szakemberek szerint előreláthatólag nem haladja majd meg a 15-20 százalékot; a nyerstej felvásárlási ára összességében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés