Előfizetői tartalom

Mélybe rántotta a Google-t a véletlenül közzétett jelentés

Portfolio
Nagyot esett tegnap a Google árfolyama, miután a vállalat meglepetésszerűen közzétette harmadik negyedéves számait. A tervek szerint a piacok zárása után publikálta volna eredményeit a társaság, viszont egy hibából kifolyólag egy félkész verzió már a kereskedés közben nyilvánosságra került. A Google részvényei 8%-os eséssel fejezték be a kereskedést, miután a társaság profitja jóval alacsonyabb lett, mint amire az elemzői konszenzus alapján a piacok számítottak. A gyorsjelentés főbb pontjai: - A "fizetett kattintások száma" több mint 30%-kal emelkedett a harmadik negyedévben, viszont az egy kattintásra jutó bevétel 15%-kal csökkent eközben. - A lezárt negyedév volt az első teljes negyedév, amelyben a felvásárolt Motorola Mobility eredményei is szerepelnek. A bevételek ennek köszönhetően 2008 első negyedéve óta nem látott mértékben emelkedtek, viszont a profit szintjén csökkenést szenvedett el a cég. - A mobil szektorból az Android operációs rendszer sikereinek köszönhetően már éves szinten 8 milliárd dolláros bevétele származik a vállalatnak.

A vártnál jóval kisebb lett a profit Az elemzői várakozásoknak megfelelő bevételszámot közölt a Google tegnap közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentésében, a vállalat bevételei az egy évvel ezelőtti 7,51 milliárd dollárról 11,33 milliárd dollárra emelkedtek, ha a partnereknek továbbított jutalékokkal nem számolunk. A konszenzus alapján a befektetők 11,39 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés