Előfizetői tartalom

Csalódást okozott a Microsoft

Portfolio
A bevételek és a profit szintjén is csökkenést könyvelt el a Microsoft a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva - derül ki a társaság tegnap, a piacok zárása után közzétett gyorsjelentéséből. A negyedéves eredmények az elemzői konszenzushoz képest kisebb negatív meglepetést okoztak. A gyorsjelentés főbb pontjai: - A személyi számítógépek értékesítései 8-9%-kal eshettek a harmadik negyedévben, ami a Microsoft eredményein is érezteti hatásait. - A számítógépgyártók kivárnak a Windows 8 piacra dobása előtt, ami a szintén negatívan hatott az operációs rendszer korábbi verzióinak keresletére. - A tervek szerint a Microsoft október 26-án mutathatja be az új, mobil eszközökre optimalizált operációs rendszerét és saját táblagépét. - Ahogy azt az elmúlt negyedévekben már megszokhattuk, a menedzsment most sem fogalmazott meg prognózisokat a folyó negyedévre.

A PC-piac gyengélkedése betett a Microsoftnak is A PC-piac gyengélkedése közepette 8%-kal csökkentek a Microsoft bevételei a harmadik negyedévben az előző év azonos negyedévéhez képest, ami kisebb csalódást okozott. Az elemzők által várt 16,4 milliárd dollárhoz képest 16 milliárd dolláros bevételre tett szert az amerikai szoftverpiaci óriás.A Microsoft nettó eredménye...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés