Előfizetői tartalom

Újabb áldozatot követelt Magyarországon az aszály

Portfolio
A talaj-előkészítő munkákkal jelentős mértékben lemaradtak Bács-Kiskun megyében, ahol a kukorica- és napraforgótermésben is komoly károkat okozott az aszály, a kukoricában összesen mintegy 50, míg a napraforgóban 30-40 százalékos terméskiesést eredményezett - közölte a megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatója az MTI-vel.

Pogonyi Tibor elmondta: a gazdák lényegében befejezték a megyében 75 ezer hektáron termelt kukorica és 43 ezer hektárt elfoglaló napraforgó betakarítását. A kukorica hektáronként 2,9, míg a napraforgó 1,8 tonnás termésátlagot adott, ez mindkét növény esetében nagyjából az előző évi hozamok felének felel meg. A földművelésügyi igazgató kiemelte: a gyenge termés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés