Előfizetői tartalom

Munkavállalóinak közel harmadától is megválhat az AMD

Portfolio
A személyi számítógépek értékesítése világszerte visszaesést mutat, a fogyasztók egyre inkább a táblagépeket és okostelefonokat keresik, erre a trendre azonban eddig nem tudott megfelelő választ adni a világ második számú chipgyártója, az AMD. A társaság profit warningot adott ki a héten, a menedzsment lapértesülések szerint most arra kényszerül, hogy az alkalmazotti létszámot akár közel harmadával csökkentse, írja a Reuters.

Profit warningot tett közzé a héten az amerikai chipgyártó az AMD. A társaság közlése szerint harmadik negyedéves árbevétel mintegy 10%-os csökkenést mutathat a korábbi negyedévhez képest. Ezt elsősorban a gyenge globális gazdasági környezet magyarázza, melynek hatására egyre a vásárlók egyre inkább a táblagépek felé fordulnak, ez pedig igen nehéz helyzetbe hozza a PC-ágazatot....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés