Előfizetői tartalom

Van, ahol bevált az elektromos autó

Hámor Iván
Az elektromos autózásról sokszor esett szó az elmúlt időszakban, és mind az autógyártók, mind az infrastruktúra kiépítésében, üzemeltetésben érintett cégek végeztek is fejlesztéseket ezen a területen, de az akkumulátorok magas ára miatt igazi áttörést még nem sikerült elérni. A várakozásoktól mindenhol elmaradnak az értékesítések, ugyanis az még azok az ügyfelek is keveslik a hatótávolságot, akik szívesen vállalnak plusz terheket a lokálisan nulla közeli - fékbetét kopás ugyanis jelentkezik - károsanyag kibocsátású közlekedési eszközért cserében. Vannak azonban speciális területek, ahol ideális és a mindennapok során már bizonyított az elektromos autózás.

Egy évvel ezelőtt volt annak a közbeszerzési pályázatnak az eredményhirdetése, amit a főváros kezelésében levő Temetkezési Intézet írt ki 25 db, un. pompakocsi szállítására. Ezekkel a járművekkel a temetőkön belül végeznek logisztikai tevékenységet, ahol a zaj- és kipufogógáz mentességük óriási előrelépést jelent a korábban használt kishaszonjárművekhez képest....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés