Előfizetői tartalom

Párizsi autószalon, cégautós szemmel

Hámor Iván
Minden páros év őszén Párizs - a páratlan években Frankfurt - ad otthont a hagyományos európai nagy autókiállításnak. A fény, a pompa és a ragyogás idén is a megszokott, de a standokon látható modellek már egy új idő szelét fújják. Az európai autópiac és autóipar visszaesése miatt a gyártók egyre nagyobb figyelmet szentelnek az olcsóbban gyártható, olcsóbban árulható, kisebb fogyasztású és - részben a folyamatosan szigorodó törvényi kötelezettségek, környezetvédelmi előírások miatt - az alacsonyabb károsanyag kibocsátású modelleknek. A korábban cégautóként leginkább elterjedt alsó- és felsőközép kategóriás újdonságokból viszonylag keveset állítottak a reflektorok fényébe.

Lassan a cégautókról alkotott eddigi képet is át kell alakítani, ugyanis a hagyományos "üzleti autók" helyét is egyre inkább átveszik a magukat másnak mutató, mint amik valójában jellegű járművek. A különböző ál, vagy valós 4x4-es hajtással szerelt, de terepjárásra valójában alkalmatlan se nem kombi, se nem egyterű autók térhódítása tovább tart, holott racionális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés