Előfizetői tartalom

"Nem lehet maratoni futóversenyen robogóval indulni"

"Ha ma Európában egy maratoni futóversenyre megyünk, akkor oda még bicikliseket sem engednek be, nem hiszem, hogy ott robogóval közlekedhetne bárki", utalt lapunknak adott interjújában Budafoki Róbert, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója arra, hogy az állami mobilcégnek is ugyanazokkal az eszközökkel kell majd versenyeznie, mint a már piacon lévő szolgáltatóknak. A Magyar Telekom leányvállalata, a T-Systems Magyarország nem tart a megmérettetéstől, és áll az állami mobilcég támasztotta verseny elébe. Pedig a vállalatnak van "veszíteni valója", hiszen a T-Systems Magyarország bevételeinek közel negyede az állami szférából származik, az állami megrendelések komoly visszaesésére azonban nem számít a vállalat vezetése. Budafoki Róbertet a T-Systems Magyarország átalakítása kapcsán kérdeztük a vállalat és az iparág helyzetéről.

Portfolio.hu: A T-Systems Magyarország négy nagyobb vállalatot "olvasztott magába", így Magyarország piacvezető infokommunikációs technológiai szolgáltatója jött létre. Miért a felvásárlási stratégiát követi a vállalat? Budafoki Róbert: A 2000-es évek elején a Magyar Telekom, annak idején még Matáv látta azt, hogy a nagyvállalati ügyfélkörnek az akkoriban nyújtott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés