Előfizetői tartalom

Kilőtt a BlackBerry gyártója: +20%

Portfolio
Nagyot ugrott tegnap a zárás utáni kereskedésben a BlackBerry gyártója, a Research in Motion árfolyama azt követően, hogy a társaság közzétette negyedéves eredményeit. A vállalat papírjai több mint 20%-kal drágultak. Az okostelefon-gyártó a vártnál magasabb bevétellel és készpénzállományának növekedésével örvendeztette meg a befektetőket. A gyorsjelentés főbb pontjai: - 30%-kal értékesített kevesebb BlackBerry-t a Research in Motion a negyedévben, bevételei szintén 30%-kal estek. - Egy évvel ezelőtt még nyereséges volt a cég, most 235 millió dolláros veszteséget könyvelt el a nettó eredmény szintjén. - A készpénzállomány 100 millió dollárral növekedett. - Pozitív meglepetést okozott a vállalat, ez azonban az alacsony várakozásoknak köszönhető.

Várt feletti eredmények Nagy meglepetést okozott tegnap a Research in Motion a zárás után közzétett gyorsjelentésével, a társaság ugyanis a várakozásoknál sokkal jobb értékesítési számokat közölt a lezárt negyedévre. A BlackBerry okostelefonokból a várt 7 millió darab helyett 7,4 millió adott el a vállalat, bevétele pedig szemben a 2,49 milliárd dolláros elemzői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés